Pers

Op zoek naar informatie?

Bent u journalist en heeft u specifieke vragen omtrent het thema voeding en gezondheid? Wenst u naast objectieve en wetenschappelijk correcte informatie ook praktische tips?

Via de zoekfunctie kunt u gericht zoeken naar specifieke informatie. Vindt u niet wat u zoekt, aarzel dan niet contact te nemen met het NICE-team. Wij helpen u graag verder.
 

Met NICE-publicaties aan de slag

Volledige of gedeeltelijke overname van publicaties of artikels uitgegeven door NICE is toegestaan, mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  1. Een juiste en volledige bronvermelding: bv. titel van het artikel, Nutrinews december 2022 (NICE) of "dit artikel is overgenomen van de website van NICE (www.nice-info.be met een link)".
  2. Goedkeuring door NICE van de door u te publiceren tekst (in geval de tekst niet integraal en gewijzigd wordt overgenomen). Wij houden aan deze maatregel om onjuiste interpretaties met mogelijke misverstanden tot gevolg of de verspreiding van uit zijn context gelichte informatie te vermijden. Wij verzekeren u dat het nalezen van de voorgelegde tekst snel kan gebeuren. Verwittig ons en stuur de tekst vervolgens, met duidelijke vermelding van de deadline, bij voorkeur per e-mail door.
  3. Een exemplaar van het nummer van het tijdschrift waarin de tekst verschijnt of een seintje dat de overname van het de tekst online staat, wordt zeer op prijs gesteld.

De foto's en illustraties die de artikels illustreren zijn meestal geen eigendom van NICE en mogen dan ook alleen maar worden overgenomen mits betaling van de auteursrechten aan de eigenaar (zie bronvermelding naast de foto).