Vis

Eén keer per week vis eten is een goede gewoonte. Veel vissoorten zijn mager en passen perfect in een lijnvriendelijk menu. Maar ook vette vis heeft belangrijke gezondheidstroeven. Variëren is de boodschap. Dat komt niet alleen de gezondheid, maar ook de smaak, het milieu en je portemonnee ten goede.

Voedingswaarde van vis

Vis is een belangrijke meerwaarde in een gezonde voeding. Ontdek de belangrijke voedingsstoffen in vis.

Vis en gezondheid

Vis heeft belangrijke gezondheidstroeven, in het bijzonder ook vette vis. Wat is bewezen en wat vergt bijkomend onderzoek?

Aanbevelingen rond vis

Een keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Waarmee hou je rekening als je vis kiest?

Vis bereiden en bewaren

Vis biedt veel variatie in soorten en bereidingsmogelijkheden. Bekijk ook onze kindvriendelijke vistips.

Meer weten over andere voedingsmiddelen?

Brood

Brood is al eeuwenlang een van onze basisvoedingsmiddelen. Als gezonde energieleverancier draagt het bij tot een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Lees meer

Vlees

Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding. Het draagt ter afwisseling van vis, eieren en peulvruchten bij tot een adequate voedingsstoffeninname.

Lees meer

Aardappelen

De aardappel heeft zijn vaste waarde in onze keuken en passen prima in een gezonde voeding.

Lees meer

Groenten en fruit

Voldoende groenten en fruit eten is een lekkere gezonde keuze. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en verlagen het risico op diverse chronische ziekten.

Lees meer