Materialen

RECEPTFICHE - Gevulde aubergines

De zoete wortelen, pompoen en peer combineren ideaal met de vrij neutrale smaak van aubergines.

INFOGRAFIEK - Yoghurtwijzer

Het aanbod aan yoghurt is divers. De yoghurtwijzer maakt je wegwijs in verschillende soorten yoghurt en vergelijkt hun voedingswaarde.

TOOL - Maak kennis met Turkse en Marokkaanse eetgewoonten

Veel Vlamingen met Turkse of Marokkaanse roots houden vast aan hun traditionele eetcultuur. Gezond voedingsadvies moet hiermee rekening houden.

INFOGRAFIEK - Voedingsprioriteiten puzzel

Deze puzzel toont de ‘Food Based Dietary Guidelines’ van de Hoge Gezondheidsraad voor gezonde volwassenen vertaald naar ons bord. Elk puzzelstuk telt.

RECEPTFICHE - Patatti Bolognese

Verrassend, eenvoudig en lekker! Ontdek deze hippe variant op spaghetti bolognaise met aardappelen van bij ons.

INFOGRAFIEK - Evidence-based handelen in 5 stappen

Evidence-based handelen in de zorg omvat een systematische aanpak in 5 stappen. Evidentie zoeken gebeurt op basis van de kennispiramide.

RECEPTFICHE - Toast, appel, mozzarella en witloof torentje

Kaas en noten zijn de ideale combinatie. Met appel voeg je een frisse en knapperige toets toe.

TOOL - Een gezonder aanbod in gezonde porties op school en op het werk

Richtlijnen voor gezonde broodjes en warme maaltijden om het voedingsaanbod en de voedingsomgeving op school en op het werk te verbeteren.

RECEPTFICHE - Zomerse rog

Rog is van juni tot en met maart op z’n best. En niet alleen lekker van bij ons maar ook lekker gezond als bron van omega 3-vetzuren waarvan de inname doorgaans nog te laag is.

INFOGRAFIEK - Het etiket lezen en begrijpen

Nutritionele info op het etiket lezen en begrijpen. Waarop moet je letten?

RECEPTFICHE - Hippe waterzooi in de wok

Knapperige lentegroentjes met kip en een frisse toets van zure room? Dat zijn de ingrediënten van deze hippe waterzooi.

INFOGRAFIEK - Portiegroottes in beeld

Standaardporties voor een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.