Materialen

RECEPTFICHE - Patatti Bolognese

Verrassend, eenvoudig en lekker! Ontdek deze hippe variant op spaghetti bolognaise met aardappelen van bij ons.

INFOGRAFIEK - Voedingsprioriteiten puzzel

Deze puzzel toont de ‘Food Based Dietary Guidelines’ van de Hoge Gezondheidsraad voor gezonde volwassenen vertaald naar ons bord. Elk puzzelstuk telt.

TOOL - Een gezonder aanbod in gezonde porties op school en op het werk

Richtlijnen voor gezonde broodjes en warme maaltijden om het voedingsaanbod en de voedingsomgeving op school en op het werk te verbeteren.

RECEPTFICHE - Toast, appel, mozzarella en witloof torentje

Kaas en noten zijn de ideale combinatie. Met appel voeg je een frisse en knapperige toets toe.

INFOGRAFIEK - Evidence-based handelen in 5 stappen

Evidence-based handelen in de zorg omvat een systematische aanpak in 5 stappen. Evidentie zoeken gebeurt op basis van de kennispiramide.

RECEPTFICHE - Zomerse rog

Rog is van juni tot en met maart op z’n best. En niet alleen lekker van bij ons maar ook lekker gezond als bron van omega 3-vetzuren waarvan de inname doorgaans nog te laag is.

INFOGRAFIEK - Het etiket lezen en begrijpen

Nutritionele info op het etiket lezen en begrijpen. Waarop moet je letten?

TOOL - Lekker makkelijk meer fruit eten

Lekker makkelijk meer fruit eten. Voor elk ‘excuus’ is er een oplossing.

INFOGRAFIEK - Portiegroottes in beeld

Standaardporties voor een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.

RECEPTFICHE - Hippe waterzooi in de wok

Knapperige lentegroentjes met kip en een frisse toets van zure room? Het recept van deze hippe waterzooi vind je hier. 

INFOGRAFIEK - Op naar minder voedselverlies

Voedselverlies is een wereldwijde problematiek. Wat kan jij doen om minder voedsel weg te gooien?

TOOL - Hoe verspil ik minder voedsel?

Met deze handige tips voor in de keuken, tijdens bewaren en tijdens het winkelen, belandt er gegarandeerd minder voedsel in de vuilnisbak.