Melk en melkproducten

Melkproducten bieden voordelen voor jong en oud. Melk, yoghurt en kaas hebben een unieke voedingswaarde. Ze leveren van nature niet alleen voedingstoffen in een goede kwantiteit, maar ook van goede kwaliteit. Zo worden calcium en andere mineralen goed uit zuivel opgenomen, beschikt zuivel over een goede calcium-fosforverhouding en bevatten melkeiwitten alle essentiële aminozuren in de benodigde hoeveelheden.

Melk

Melk biedt voordelen voor jong en oud. Het is van nature nutriëntdens. Melk is bovendien veelzijdig in de keuken en makkelijk te gebruiken.

Yoghurt

Yoghurt is een eeuwenoud product met een modern imago. Het is van nature nutriëntrijk en heeft bewezen gezondheidstroeven. Yoghurt is ook verfrissend en veelzijdig in gebruik.

Kaas

Kaas is nutriëntrijk. Naargelang de soort bevat kaas meer of minder vet, verzadigd vet en zout.  

Zuivel en gezondheid

Melk, yoghurt en kaas dragen bij tot een gezonde voeding voor een goede gezondheid. Wat is bewezen en wat vergt bijkomend onderzoek?

Lees meer

Hoeveel melk en melkproducten per dag?

Melk, yoghurt en kaas passen in een gezonde voeding. Hoe kan je optimaal van de voedings- en gezondheidstroeven van zuivel genieten?

Lees meer

De zuivelmatrix onderzocht

De gezondheidseffecten van zuivel blijken vaak anders dan verwacht op basis van hun nutritionele samensteling. Dat kan te maken hebben met de zuivelmatrix.

Lees meer

Het voedingsmatrixeffect in beeld

Ontdek het concept van het voedingsmatrixeffect. Deze video bestemd voor voedings- en gezondheidsprofessionals biedt meer duiding.

Lees meer

Brengt een voeding zonder zuivel voldoende calcium aan?

Melkproducten zijn onze belangrijkste bron van calcium. Hoeveel calcium brengen groenten en andere plantaardige voedingsmiddelen en water aan?

Lees meer

Lactose-intolerantie: zuivel aan de kant?

Bij lactose-intolerantie is zuivel schrappen meestal niet nodig. De tolerantiegraad varieert van persoon tot persoon. Vraag deskundig advies op maat.

Lees meer

Yoghurtwijzer

Het aanbod aan yoghurt is divers. De yoghurtwijzer maakt je wegwijs in de verschillende soorten yoghurt.

Lees meer

Waarop letten als je vegetarisch of veganistisch eet?

Wie vegetarisch of veganistisch eet, moet de voedingsstoffen die vlees, vis, eieren en melkproducten aanbrengen in voldoende mate elders halen.

Lees meer
INFOGRAFIEK - Lactose-intolerantie
Gratis Materiaal

INFOGRAFIEK - Lactose-intolerantie

Bij lactose-intolerantie is zuivel schrappen meestal niet nodig. De tolerantiegraad varieert van persoon tot persoon.

Infografiek - Yoghurtwijzer
Gratis Materiaal

INFOGRAFIEK - Yoghurtwijzer

Het aanbod aan yoghurt is divers. De yoghurtwijzer maakt je wegwijs in verschillende soorten yoghurt en vergelijkt hun voedingswaarde.

INFOGRAFIEK - Het matrix-effect
Gratis Materiaal

INFOGRAFIEK - Het matrix-effect

Meer dan de som van de nutriënten.