Melk en melkproducten

Melkproducten bieden voordelen voor jong en oud. Melk, yoghurt en kaas hebben een unieke voedingswaarde. Ze leveren van nature niet alleen voedingstoffen in een goede kwantiteit, maar ook van goede kwaliteit. Zo worden calcium en andere mineralen goed uit zuivel opgenomen, beschikt zuivel over een goede calcium-fosforverhouding en bevatten melkeiwitten alle essentiële aminozuren in de benodigde hoeveelheden.

Melk

Melk biedt voordelen voor jong en oud. Het is van nature nutriëntdens. Melk is bovendien veelzijdig in de keuken en makkelijk te gebruiken.

Yoghurt

Yoghurt is een eeuwenoud product met een modern imago. Het is van nature nutriëntrijk en heeft bewezen gezondheidstroeven. Yoghurt is ook verfrissend en veelzijdig in gebruik.

Kaas

Kaas is nutriëntrijk. Naargelang de soort bevat kaas meer of minder vet, verzadigd vet en zout.  

Hoeveel melk en melkproducten per dag?

Melk, yoghurt en kaas passen in een gezonde voeding. Hoe kan je optimaal van de voedings- en gezondheidstroeven van zuivel genieten?

Zuivel en gezondheid

Melk, yoghurt en kaas dragen bij tot een gezonde voeding voor een goede gezondheid. Wat is bewezen en wat vergt bijkomend onderzoek?

De zuivelmatrix onderzocht

Een internationaal expertenpanel heeft onderzoek over de zuivelmatrix vanuit verschillende wetenschappelijke domeinen geanalyseerd en besproken.

Brengt een voeding zonder zuivel voldoende calcium aan?

Melkproducten zijn onze belangrijkste bron van calcium. Hoeveel calcium brengen groenten en andere plantaardige voedingsmiddelen en water aan?

Lactose-intolerantie: zuivel aan de kant?

Bij lactose-intolerantie is zuivel schrappen meestal niet nodig. De tolerantiegraad varieert van persoon tot persoon. Vraag deskundig advies op maat.