Per leeftijd

Voor baby’s, peuters, kleuters en lagere schoolkinderen is een aangepaste voeding cruciaal om nutritionele tekorten te voorkomen en een optimale groei en ontwikkeling te verzekeren.

Adolescenten krijgen in de puberteit een groeispurt die gepaard gaat met een grote eetlust en een grotere energiebehoefte. Een evenwichtige en gevarieerde voeding is bijzonder belangrijk om in alle noodzakelijke voedingsstoffen te kunnen voorzien.

Ook voor volwassenen en ouderen is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen in te nemen om fit en gezond te blijven. Een gezonde eet- en leefstijl kan de ontwikkeling van chronische aandoeningen helpen voorkomen of vertragen.

Voeding tijdens de zwangerschap

Vanaf het prille begin van de zwangerschap heeft voeding een belangrijke invloed op de gezondheid van het kind en de moeder.

Voeding bij baby’s

Borstvoeding of moedermelk is zonder enige twijfel de beste voeding voor zuigelingen. Ontdek meer over de voeding van je baby tijdens het eerste levensjaar.

Voeding bij peuters

Peuters ontdekken hun eigen ik. De peuterpuberteit en leren door imitatie zijn belangrijke processen tijdens de peutertijd. Ontdek meer over de (op)voeding van peuters.

Voeding bij kleuters

Kleuters zijn 3 tot 6 jaar oud. Ze worden meer zelfstandig en ontwikkelen meer specifieke smaakvoorkeuren. Ontdek hier meer over de (op)voeding van kleuters.

Voeding bij lagere schoolkinderen

Zorgfiguren en de leeftijdsgenoten zijn belangrijke rolmodellen voor lagere schoolkinderen. Ontdek hier meer over (op)voeding van lagere schoolkinderen.

Voeding bij adolescenten

De adolescentie is een periode van onzekerheid over het eigen veranderende lichaam. Mede onder invloed van de media en de druk om erbij te horen, is de kans op eetstoornissen tijdens deze levensfase groter dan in andere perioden van het leven.