20 minuten 4 personen

Bruschetta al pomodore

  • 1/2 bruin stokbrood
  • 350 g tomaten
  • 1 theelepel kappertjes
  • 6 ontpitte olijven
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 busseltje basilicum, fijngehakt (hou enkele blaadjes apart voor de versiering)
Bruschetta al pomodore

Bereidingswijze

  1. Snijd de olijven in stukjes.
  2. Dompel de tomaten kort onder in kokend water. Pel ze, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.
  3. Doe de blokjes tomaat in een kom samen met de fijngehakte basilicum, de kappertjes en de olijven. Voeg de olijfolie toe en roer alles goed om.
  4. Snijd het stokbrood in dikke sneden en rooster ze in de oven.
  5. Beleg het stokbrood met de tomaten en werk af met een blaadje basilicum. Dien onmiddellijk op.

Tip: Aperitiefhapjes op basis van groenten zijn een absolute aanrader. Ze brengen minder calorieën aan en zorgen voor kleur op het bord.

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 99 130 kcal
Eiwitten 3,4 4,4 g
Vetten 3,0 3,8 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,54 0,71 g
Koolhydraten 14 18 g
waarvan suikers 1,9 2,5 g
Vezels 2,1 2,7 g
Zout 0,63 0,82 g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Bruschetta al pomodore
Recept

Bruschetta al pomodore

Lekker en gezond aperitieven met bruschetta al pomodore. Het recept vind je hier.

Gevulde champignons
Recept

Gevulde champignons

Gevulde champignons, ideaal voor een lekker en gezond aperitief. Het recept vind je hier.

Groentewaaier
Recept

Groentewaaier

Met deze kleurrijke groentewaaier tover je een gezond aperitief op tafel. Het recept vind je hier.

Hartige prikkers
Recept

Hartige prikkers

Hartige prikkers voor klein en groot. Een lekker en gezond aperitieven met veel variatiemogelijkheden. Het recept vind je hier.