20 minuten 4 personen

Gevulde champignons

  • 8 grote champignons
  • 8 koffielepels zachte geitenkaas, ricotta of kruidenkaas
Gevulde champignons

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kuis de champignons en hol ze uit.
  3. Vul ze met geitenkaas of kruidenkaas.
  4. Leg de champignons op een bakplaat met bakpapier en bak de champignons gaar in de oven gedurende 10 à 15 minuten.

Serveertip: Toast 2 sneden volkoren brood en snijd in driehoekjes. Serveer ze bij de champignons als extraatje.
 

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 76 43 kcal
Eiwitten 6,4 3,7 g
Vetten 5,1 2,9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3,5 2,0 g
Koolhydraten 1,5 0,9 g
waarvan suikers 1,4 0,8 g
Vezels 0,8 0,5 g
Zout 0,11 0,07 g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Aperitiefhapjes

Op zoek naar lichte en gezonde aperitiefhapjes? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!