20 minuten 4 personen

Gevulde champignons

  • 8 grote champignons
  • 8 koffielepels zachte geitenkaas, ricotta of kruidenkaas
Gevulde champignons

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kuis de champignons en hol ze uit.
  3. Vul ze met geitenkaas of kruidenkaas.
  4. Leg de champignons op een bakplaat met bakpapier en bak de champignons gaar in de oven gedurende 10 à 15 minuten.

Tip: Toast 2 sneden volkoren brood en snijd in driehoekjes. Serveer ze bij de champignons als extraatje.

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 76 43 kcal
Eiwitten 6,4 3,7 g
Vetten 5,1 2,9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3,5 2,0 g
Koolhydraten 1,5 0,9 g
waarvan suikers 1,4 0,8 g
Vezels 0,8 0,5 g
Zout 0,11 0,07 g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Bruschetta al pomodore
Recept

Bruschetta al pomodore

Lekker en gezond aperitieven met bruschetta al pomodore. Het recept vind je hier.

Gevulde champignons
Recept

Gevulde champignons

Gevulde champignons, ideaal voor een lekker en gezond aperitief. Het recept vind je hier.

Groentewaaier
Recept

Groentewaaier

Met deze kleurrijke groentewaaier tover je een gezond aperitief op tafel. Het recept vind je hier.