10 minuten 4 personen

Groentewaaier

Rauwkost:

  • 3 wortelen
  • 15 radijsjes
  • 1 komkommer
  • 1/2 bloemkool
  • 15 kerstomaten
  • 2 paprika's

Plattekaas dipsaus:

  • 1 potje magere verse kaas of yoghurt
  • verse kruiden naar keuze: munt, koriander of bieslook
Groentewaaier

Bereidingswijze

  1. Snijd de rauwkost in lange repen van ongeveer 10 cm lang (niet te dun, want het moet stevig blijven). Was een bloemkool en verdeel hem in roosjes.
  2. Schik de groenten in een waaier en zet in het midden de dipsaus met plattekaas dipsaus.
  3. Schik er nog enkele radijsjes bij.

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie* Eenheid
Energie  72 22 kcal
Eiwitten 6,9 2,2 g
Vetten 3,0 0,9 g
verzadigde vetzuren 2,1 0,6 g
Koolhydraten 4,4 1,4 g
waarvan suikers 4,4 1,4 g
Vezels 0 0 g
Zout 0,10 0,03 g

*Eén portie dipsaus komt overeen met 2 eetlepels.

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Bruschetta al pomodore
Recept

Bruschetta al pomodore

Lekker en gezond aperitieven met bruschetta al pomodore. Het recept vind je hier.

Gevulde champignons
Recept

Gevulde champignons

Gevulde champignons, ideaal voor een lekker en gezond aperitief. Het recept vind je hier.

Groentewaaier
Recept

Groentewaaier

Met deze kleurrijke groentewaaier tover je een gezond aperitief op tafel. Het recept vind je hier.