20 minuten 4 personen

Aardappelsalade

  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 1 hardgekookt ei (10 minuten in kokend water)
  • 8 lente-uitjes
  • 1 appel
  • 4 eetlepels plattekaas
  • een eetlepel gehakt bieslook
  • een eetlepel gehakte peterselie
Aardappelsalade

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snij ze in 2 en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Laat ze afkoelen. 
  2. Was de lente-uitjes, maak ze schoon en snipper ze fijn. Schil de appel en snijd ze in fijne stukjes. Plet het hardgekookte ei fijn met een vork. Meng de lente-uitjes in een kom met platte kaas, de appel, fijngehakte peterselie en bieslook. Hou nog wat peterselie en bieslook over als versiering. 
  3. Roer er voorzichtig de afgekoelde aardappelen onder. Versier de salade met ei, bieslook en peterselie.
     

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

60

130

kcal

Eiwitten

2,4

5,3

g

Vetten

0,8

1,8

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,3

0,6

g

Koolhydraten

10

23

g

waarvan suikers

3,6

7,8

g

Vezels

1,3

2,9

g

Zout

0,03

0,06

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!