20 minuten 4 personen

Aardappelsalade

  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 1 hardgekookt ei (10 minuten in kokend water)
  • 8 lente-uitjes
  • 1 appel
  • 4 eetlepels plattekaas
  • een eetlepel gehakt bieslook
  • een eetlepel gehakte peterselie
Aardappelsalade

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snij ze in 2 en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Laat ze afkoelen. 
  2. Was de lente-uitjes, maak ze schoon en snipper ze fijn. Schil de appel en snijd ze in fijne stukjes. Plet het hardgekookte ei fijn met een vork. Meng de lente-uitjes in een kom met platte kaas, de appel, fijngehakte peterselie en bieslook. Hou nog wat peterselie en bieslook over als versiering. 
  3. Roer er voorzichtig de afgekoelde aardappelen onder. Versier de salade met ei, bieslook en peterselie.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

60

130

kcal

Eiwitten

2,4

5,3

g

Vetten

0,8

1,8

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,3

0,6

g

Koolhydraten

10

23

g

waarvan suikers

3,6

7,8

g

Vezels

1,3

2,9

g

Zout

0,03

0,06

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Frisse rammenassalade
Recept

Frisse rammenassalade

Een lekker frisse salade die je bij ieder gerecht kan serveren. Het recept vind je hier.

Gepofte aardappel
Recept

Gepofte aardappel

Aardappelen poffen is tof, lekker en past nagenoeg bij alles. Het recept vind je hier.

Groentestoofpotje
Recept

Groentestoofpotje

Dit kleurrijke groentestoofpotje past bij ieder gerecht! Het recept vind je hier.