30 minuten 2 personen

Bloemkoolspread

  • 1/2 bloemkool
  • handvol tuinkers
  • 3 el olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper naar smaak
Bloemkoolspread

Bereidingswijze

  1. Was en snij de bloemkool in stukjes. Stoom de bloemkool beetgaar.
  2. Mix en laat afkoelen. Was ondertussen de tuinkers
  3. Voeg de olijfolie, currypoeder en paprikapoeder toe aan het bloemkoolmengsel en roer om.
  4. Meng de tuinkers nadien ook door het bloemkoolmengsel. Breng op smaak met peper.

Tip: Serveer het met volkoren brood of crackers voor een volwaardige lunch

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

73

192

kcal

Eiwitten

1,9

5,0

g

Vetten

5,7

15

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,9

2,3

g

Koolhydraten

2,1

5,5

g

waarvan suikers

1,9

5,0

g

Vezels

2,7

7,1

g

Zout

0,02

0,06

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Frisse rammenassalade
Recept

Frisse rammenassalade

Een lekker frisse salade die je bij ieder gerecht kan serveren. Het recept vind je hier.

Gepofte aardappel
Recept

Gepofte aardappel

Aardappelen poffen is tof, lekker en past nagenoeg bij alles. Het recept vind je hier.

Groentestoofpotje
Recept

Groentestoofpotje

Dit kleurrijke groentestoofpotje past bij ieder gerecht! Het recept vind je hier.