30 minuten 2 personen

Bloemkoolspread

  • 1/2 bloemkool
  • handvol tuinkers
  • 3 el olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper naar smaak
Bloemkoolspread

Bereidingswijze

  1. Was en snij de bloemkool in stukjes. Stoom de bloemkool beetgaar.
  2. Mix en laat afkoelen. Was ondertussen de tuinkers
  3. Voeg de olijfolie, currypoeder en paprikapoeder toe aan het bloemkoolmengsel en roer om.
  4. Meng de tuinkers nadien ook door het bloemkoolmengsel. Breng op smaak met peper.

Serveertip: Serveer het met volkoren brood of crackers voor een volwaardige lunch
 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per portie

Eenheid

Energie

73

192

kcal

Eiwitten

1,9

5,0

g

Vetten

5,7

15

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,9

2,3

g

Koolhydraten

2,1

5,5

g

waarvan suikers

1,9

5,0

g

Vezels

2,7

7,1

g

Zout

0,02

0,06

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!