40 minuten 4 personen

Gepofte aardappel

  • 4 grote aardappelen of 8 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
Gepofte aardappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappelen (en schil ze eventueel).
  3. Pak de aardappelen in een individueel aluminiumfolie in. Kruid de aardappelen met de kruiden en besprenkel met wat druppeltjes olijfolie.
  4. Pof de aardappelen gaar in 45 à 50 minuten. Prik met een vork door de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn.

Welke kruiden kan je nog gebruiken?

Paprikapoeder, knoflook, oregano, basilicum, enz.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

95

170

kcal

Eiwitten

2,2

3,8

g

Vetten

2,4

4,3

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,4

0,7

g

Koolhydraten

16

29

g

waarvan suikers

0,7

1,2

g

Vezels

1,4

2,4

g

Zout

0,0

0,0

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Frisse rammenassalade
Recept

Frisse rammenassalade

Een lekker frisse salade die je bij ieder gerecht kan serveren. Het recept vind je hier.

Gepofte aardappel
Recept

Gepofte aardappel

Aardappelen poffen is tof, lekker en past nagenoeg bij alles. Het recept vind je hier.

Groentestoofpotje
Recept

Groentestoofpotje

Dit kleurrijke groentestoofpotje past bij ieder gerecht! Het recept vind je hier.