40 minuten 4 personen

Gepofte aardappel

  • 4 grote aardappelen of 8 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
Gepofte aardappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappelen (en schil ze eventueel).
  3. Pak de aardappelen in een individueel aluminiumfolie in. Kruid de aardappelen met de kruiden en besprenkel met wat druppeltjes olijfolie.
  4. Pof de aardappelen gaar in 45 à 50 minuten. Prik met een vork door de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn.

Welke kruiden kan je nog gebruiken?

Paprikapoeder, knoflook, oregano, basilicum, enz.
 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

95

170

kcal

Eiwitten

2,2

3,8

g

Vetten

2,4

4,3

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,4

0,7

g

Koolhydraten

16

29

g

waarvan suikers

0,7

1,2

g

Vezels

1,4

2,4

g

Zout

0,0

0,0

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!