20 minuten 4 personen

Groentestoofpotje

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • ½ groene kool
  • 1 lente-ui
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes marjolein
  • 1 eetlepel vetstof
Groentestoofpotje

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in reepjes. Snij de lente-ui in schijfjes en snipper de knoflook.
  2. Stoof lente-ui, knoflook en kruiden aan. Voeg de wortelen en de pastinaak toe. Laat even stoven en voeg de groene kool, het witloof en de bouillon toe.
  3. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Voeg naar smaak peper en eventueel wat citroensap toe.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

52

152

kcal

Eiwitten

1,4

4,1

g

Vetten

1,9

5,4

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,7

1,9

g

Koolhydraten

6,3

18

g

waarvan suikers

4,2

12

g

Vezels

2,6

7,4

g

Zout

0,06

0,16

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Frisse rammenassalade
Recept

Frisse rammenassalade

Een lekker frisse salade die je bij ieder gerecht kan serveren. Het recept vind je hier.

Gepofte aardappel
Recept

Gepofte aardappel

Aardappelen poffen is tof, lekker en past nagenoeg bij alles. Het recept vind je hier.

Groentestoofpotje
Recept

Groentestoofpotje

Dit kleurrijke groentestoofpotje past bij ieder gerecht! Het recept vind je hier.