20 minuten 4 personen

Groentestoofpotje

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • ½ groene kool
  • 1 lente-ui
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes marjolein
  • 1 eetlepel vetstof
Groentestoofpotje

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in reepjes. Snij de lente-ui in schijfjes en snipper de knoflook.
  2. Stoof lente-ui, knoflook en kruiden aan. Voeg de wortelen en de pastinaak toe. Laat even stoven en voeg de groene kool, het witloof en de bouillon toe.
  3. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Voeg naar smaak peper en eventueel wat citroensap toe.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.
 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

52

152

kcal

Eiwitten

1,4

4,1

g

Vetten

1,9

5,4

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,7

1,9

g

Koolhydraten

6,3

18

g

waarvan suikers

4,2

12

g

Vezels

2,6

7,4

g

Zout

0,06

0,16

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!