10 minuten 2 personen

Italiaanse boterham

  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 theelepel vetstof
  • 4 schijfjes mozzarella
  • 1 handvol basilicumblaadjes gesnipperd
  • gemalen paprikapoeder
Italiaanse boterham

Bereidingswijze

  1. Fruit de paprikareepjes in wat vetstof.
  2. Beleg de sneden brood met de tomatenschijfjes en de paprikareepjes. Leg er telkens ½ sneetje kaas bovenop.
  3. Kruid en zet ze kort onder de warme grill tot de kaas gesmolten is.
  4. Versier met de basilicumsnippers.

Variatietip: Met andere groenten en kruiden maak je telkens een ander kleurrijk pizzabroodje.
 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per portie

Eenheid

Energie

114

310

kcal

Eiwitten

5,5

15

g

Vetten

6,4

17

g

waarvan verzadigde vetzuren

3,6

9,7

g

Koolhydraten

7,5

20

g

waarvan suikers

2,7

7,3

g

Vezels

1,8

4,9

g

Zout

0,27

0,74

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!