20 minuten + 20 minuten gaartijd 4 personen

Aardappellasagne met spinazie en ricotta

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 800 g spinazie
  • 400 g uitgelekte ricotta
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat
Aardappellasagne met spinazie en ricotta

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  2. Stoof de spinazie met knoflook in een eetlepel olijfolie, kruid met peper en nootmuskaat en knijp goed uit.
  3. Meng de spinazie met de ricotta en de pijnboompitten.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm. Leg in een ingevette ovenschaal afwisselend een laag aardappelplakjes en een laag spinaziemengsel.
  5. Werk af met gemalen kaas.
  6. Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

94

410

kcal

Eiwitten

6,4

28

g

Vetten

5,7

25

g

waarvan verzadigde vetzuren

2,6

11

g

Koolhydraten

4,1

18

g

waarvan suikers

1,2

5,1

g

Vezels

1,9

8,4

g

Zout

0,15

0,67

g

Bron: www.internubel.be