35-45 minuten + 40 minuten baktijd 2

Bloemkoolpizza met ham, champignons, paprika en rucola

Pizzadeeg:

  • 1 gemiddelde bloemkool
  • 2 eieren
  • 50 g geraspte kaas,
  • Oregano en paprikapoeder naar eigen smaak

Topping:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 10 champignons (160 g)
  • 2 sneetjes gekookte ham (90 g)
  • 3 eetlepels tomatenpuree (passata, 100% tomaat) (45 g)
  • Rucola (50 g)
Bloemkoolpizza

Bereidingswijze

  1. Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Droog ze af en vermaal ze in een keukenrobot tot een couscousstructuur. Doe ze in een handdoek en wring deze goed uit. Hoe meer sap je uit de bloemkool wringt, hoe droger en krokanter het deeg wordt.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Gaar de vermalen bloemkool onafgedekt en zonder water toe te voegen ongeveer 8 minuten in de microgolfoven. Laat de bloemkool afkoelen en dep het extra vocht af.
  4. Kluts 2 eieren en voeg oregano en paprikapoeder toe. Roer dit mengsel onder de afgekoelde bloemkool.
  5. Leg het deeg op een silicone bakplaat en rol uit tot een pizzavorm.
  6. Bak het deeg 20-25 min. tot het mooi bruin kleurt.
  7. Was intussen de champignons, de paprika’s en de rucola. Snij de paprika in fijne reepjes, de champignons in schijfjes en de ham in stukjes.
  8. Bestrijk het gebakken deeg met 3 eetlepels tomatenpuree (te veel tomatenpuree maakt de bodem te nat), verdeel de groenten en de stukjes ham over het deeg.
  9. Bak de pizza ongeveer 15 minuten in de oven.
  10. Verdeel de rucola over de pizza en serveer.
     

Voedingswaarden

  Per 100g Per portie Eenheid
Energie 45 406 kcal
Eiwitten 4,0 36,1 g
Vetten
waarvan verzadigde vetzuren
1,5
0,7
14,0
6,4
g
g
Koolhydraten
waarvan suikers
2,7
2,2
24,0
19,6
g
g
Vezels 2,0 18,3 g
Zout 0,16 1,41 g

Bron: www.internubel.be

NICE-to-know

Bloemkool is veelzijdig

Gekookt, verwerkt tot soep, in een salade en stoofschotels of als aperitiefhapje.
Nog wat roosjes over? Eet ze rauw als tussendoortje.
Het seizoen van de witte bloemkool is vanaf april tot december. De buitenste bladeren van een verse bloemkool zijn heldergroen en knapperig. De bloemkool zelf moet er mooi wit uitzien en niet wollig. Bewaar bloemkool op een koele plek.
Bloemkool is een bron van voedingsvezels, kalium, foliumzuur, vitamine C en K.