30 minuten + 20 minuten gaartijd 4 personen

Frittata van aardappelen en groenterestjes

  • 6 eieren
  • 6 eetlepels melk
  • 400 g gekookte aardappelschijfjes
  • 250 g verse spinazie
  • 250 g boerenkool
  • 250 g champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 5-tal fijngesneden zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • knoflook
  • nootmuskaat
  • rozemarijn
  • peper
  • enkele blaadjes sla
Frittata van aardappelen en groenterestjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Gebruik je restjes van bereide groenten, dan kan je de vier volgende stappen overslaan.
  3. Verhit een eetlepel olie in de wok en bak de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met peper en nootmuskaat. Haal de spinazie uit de wok en laat ze uitlekken.
  4. Borstel de champignons, snijd ze in schijfjes en bak ze aan in dezelfde wokpan. Hou ze apart.
  5. Verwijder de harde kern van de boerenkool, was de krulblaadjes, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes.
  6. Hak of pers een teentje knoflook fijn. Doe opnieuw wat olie in de wok en fruit de ui aan met de knoflook en de zongedroogde tomaatjes. Voeg de reepjes boerenkool toe. Zet een deksel op de wok en laat ongeveer 5 minuten stoven tot de kool beetgaar is.
  7. Kluts de eieren samen met de melk. Kruid met peper.
  8. Neem een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes op de bodem. Kruid met peper en rozemarijn. Leg daarop een laag groentemengeling. Giet het eimengsel over de groenten en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
  9. Serveer de gebakken frittata met sla voor een frisse toets.

Tip: Je kan praktisch alle restjes in deze Italiaanse frittata verwerken. Aardappelen kan je vervangen door restjes zoete aardappel of pasta. Nog een restje geraspte kaas, ricotta of feta? Verkruimel de kaas over de frittata of verwerk de kaas in het eimengsel. Frittata past zowel in de zomer (lekker lauw) als in de winter (lekker warm) met seizoensgroenten.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

72

293

kcal

Eiwitten

4,3

18

g

Vetten

3,9

16

g

waarvan verzadigde vetzuren

1,0

4,1

g

Koolhydraten

4,3

18

g

waarvan suikers

0,6

2,4

g

Vezels

1,3

5,3

g

Zout

0,09

0,37

g

Bron:  www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Kabeljauw met aardappelkorst en prei
Recept

Kabeljauw met aardappelkorst en prei

Vandaag staat er vis op het menu. Inspiratie nodig? Kabeljauw met prei! Het recept vind je hier.

kalfslapje met couscous, brocolli en basilicum
Recept

Kalfslapje met couscous, broccoli en basilicum

Een evenwichtige en lekkere maaltijd met vlees en groenten. Het recept vind je hier.

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten
Recept

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten

Een evenwichtig en lekker stoofpotje met konijn en peulvruchten. Het recept vind je hier.