30 minuten + 20 minuten marineren 4 personen

Gebraden konijnmedaillons met tagliatelle en bospaddenstoelen

  • 6 konijnenmedaillons (480 g)
  • 350 g ongekookte tagliatelle
  • 500 g gemengde bospaddenstoelen naar keuze
  • 6 takjes tijm
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen
  • Peper van de molen
Gebraden konijnmedaillons met tagliatelle en bospaddenstoelen

Bereidingswijze

  1. Schik de konijnenmedaillons in een schaal en verdeel er de takjes tijm over. Overgiet de medaillons met de sojasaus en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen. Laat een 20-tal minuten marineren in de koelkast en wentel regelmatig door de marinade.
  2. Maak alle bospaddenstoelen goed schoon met behulp van een borsteltje.
  3. Haal de konijnenmedaillons uit de marinade en laat ze even afdruipen boven de schaal, bestuif ze met wat maïzena.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en kleur de konijnenmedaillons mooi aan.
  5. Voeg de marinade, het water en de takjes tijm toe en laat alles een 5-tal minuten zachtjes sudderen tot de saus lichtjes begint te binden.
  6. Breng een grote pan water aan de kook en gaar hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Stoof de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie en voeg de bospaddenstoelen en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper.
  8. Voeg de bospaddenstoelen toe aan de konijnenmedaillons wanneer ze gaar zijn.
  9. Verdeel de pasta over de borden en schik er de konijnenmedaillons en de bospaddenstoelen over, lepel wat van de saus erover heen en dien meteen op.

Tip: Voor dit gerecht kun je ook konijnenfilets gebruiken. Neem nog wat extra groenten. Bij deze pasta past perfect: wat gebakken pompoenblokjes of fijngesnipperd witloof meegebakken met de paddenstoelen. Wat verse spinazie aangestoofd in een beetje olijfolie doet het ook uitstekend bij dit gerecht. Of gestoofde broccoliroosjes.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

165

611

kcal

Eiwitten

10

37

g

Vetten

5,6

21

g

waarvan verzadigde vetzuren

1,5

5,6

g

Koolhydraten

18

66

g

waarvan suikers

1,1

4

g

Vezels

1,3

4,7

g

Zout

0,36

1,34

g

www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Kabeljauw met aardappelkorst en prei
Recept

Kabeljauw met aardappelkorst en prei

Vandaag staat er vis op het menu. Inspiratie nodig? Kabeljauw met prei! Het recept vind je hier.

kalfslapje met couscous, brocolli en basilicum
Recept

Kalfslapje met couscous, broccoli en basilicum

Een evenwichtige en lekkere maaltijd met vlees en groenten. Het recept vind je hier.

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten
Recept

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten

Een evenwichtig en lekker stoofpotje met konijn en peulvruchten. Het recept vind je hier.

Tortilla van witloof en aardappel
Recept

Tortilla van witloof en aardappel

Een tortilla is een eierbereiding waar je eindeloos mee kan variëren. Ontdek deze variant met witloof.