20 minuten + 20 minuten gaartijd 4 personen

Kabeljauw met aardappelkorst en prei

  • 800 g vastkokende aardappelen (bv. Charlotte)
  • 4 stukken kabeljauw van 150 g
  • 4 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een handvol peterselie
  • nootmuskaat
  • peper
Kabeljauw met aardappelkorst en prei

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen. Snijd ongeveer 150 g in kleine blokjes. Kook de rest van de aardappelen gaar.
  2. Snipper de sjalot en de peterselie fijn. Meng samen met de aardappelblokjes, het broodkruim en het ei. Breng op smaak met peper.
  3. Besprenkel een bakblik met een eetlepel olijfolie en leg de stukken kabeljauw erop. Beleg de vis met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  4. Reinig de prei en snijd in stronken van ongeveer 7 cm lengte. Stoof de prei gaar in olijfolie en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Serveer de vis op een bedje van prei samen met de gekookte aardappelen.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 69 440 kcal
Eiwitten 5,2 33 g
Vetten 1,3 8,1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,3 1,6 g
Koolhydraten 8,5 54 g
waarvan suikers 3,6 23 g
Vezels 1,7 11 g
Zout 0,07 0,28 g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Kabeljauw met aardappelkorst en prei
Recept

Kabeljauw met aardappelkorst en prei

Vandaag staat er vis op het menu. Inspiratie nodig? Kabeljauw met prei! Het recept vind je hier.

kalfslapje met couscous, brocolli en basilicum
Recept

Kalfslapje met couscous, broccoli en basilicum

Een evenwichtige en lekkere maaltijd met vlees en groenten. Het recept vind je hier.

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten
Recept

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten

Een evenwichtig en lekker stoofpotje met konijn en peulvruchten. Het recept vind je hier.