25 minuten 4 personen

Kerrieschotel met paddenstoelen

  • 800 g aardappelschijfjes
  • 500 g oesterzwammen (of Parijse champignons)
  • 300 g prinsessenbonen
  • een tiental kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kerriepasta
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • pilipili
  • peper
Kerrieschotel met paddenstoelen

Bereidingswijze

  1. Was, borstel en kook de aardappeltjes beetgaar. Giet ze af, laat ze even uitdampen en snijd in schijfjes.
  2. Maak de paddenstoelen schoon (afvegen of zachtjes borstelen en de harde delen van de steeltjes wegsnijden) en snijd ze in stukken. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  3. Meng in een kom de fijngehakte knoflook met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap en peper en laat de paddenstoelen hierin even marineren.
  4. Was de bonen en de bosuitjes, maak ze schoon en snijd de bosuitjes in zeer fijne ringetjes. Was de peterselie, schud ze droog en hak ze grof.
  5. Neem een grote pan of wok. Laat een eetlepel olie heet worden. Bak de aardappelschijfjes kort aan en haal ze er weer even uit. Doe er de bonen en de bosuitjes in en laat ze al roerend 1 minuut bakken. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en een weinig pilipili. Blijf het mengsel omroeren terwijl de paddenstoelen bakken.
  6. Voeg vervolgens de aardappelschijfjes opnieuw bij de groenten. Los de kerriepasta op in een eetlepel water en meng het onder de groenten.
  7. Laat het geheel nog enkele minuten bakken. Afwerken met fijngehakte peterselie.

Tip: Geef er een gemengde sla bij. Wie wil, kan hierbij ook bijvoorbeeld wat gegrilde kipfilet of scampi’s serveren. De sperziebonen kan je vervangen door selderij.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

48

220

kcal

Eiwitten

2,0

8,9

g

Vetten

1,2

5,6

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,2

0,9

g

Koolhydraten

6,7

31

g

waarvan suikers

1,3

6,1

g

Vezels

1,7

7,5

g

Zout

0,01

0,05

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Kabeljauw met aardappelkorst en prei
Recept

Kabeljauw met aardappelkorst en prei

Vandaag staat er vis op het menu. Inspiratie nodig? Kabeljauw met prei! Het recept vind je hier.

kalfslapje met couscous, brocolli en basilicum
Recept

Kalfslapje met couscous, broccoli en basilicum

Een evenwichtige en lekkere maaltijd met vlees en groenten. Het recept vind je hier.

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten
Recept

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten

Een evenwichtig en lekker stoofpotje met konijn en peulvruchten. Het recept vind je hier.