55 minuten 4 personen

Lente-ovenschotel met asperges, aardappelen en vis

  • 4 stukjes witte seizoensvis
  • 500 g witte asperges
  • 500 g aardappelen
  • 1 citroen
  • 6 el kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 2 lente-uien
  • 1 limoen (sap en zeste)
  • 1/2 citroen (sap)
  • olijfolie
  • peper
Lente-ovenschotel met asperges aardappelen en vis

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Verdeel de aardappelschijfjes over 4 individuele/kleine ovenschotels. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper. Plaats de aardappelen in een voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten. Schep ze even om.
  2. Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Haal de aardappelen uit oven en leg de stukken vis samen met de asperges bovenop de aardappelschijfjes. Kruid met peper en besprenkel met olijfolie.
  3. Verwarm de grill van de oven. Plaats de ovenschotels onder de grill voor ongeveer 10 à 12 minuten.
  4. Snijd de lente-uitjes in ringen. Hak de peterselie fijn. Meng de zeste van citroen met de peterselie, lente-uitjes, kappertjes en 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en het citroensap. Haal de schotels uit de oven en serveer met de kappertjessaus

In samenwerking met www.lekkervanbijons.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!