45 minuten 4 personen

Tortilla van witloof en aardappel

  • 4 stronken witloof (400 g)
  • 4 eieren
  • 4 gemiddelde aardappelen (200 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
Tortilla van witloof en aardappel

Bereidingswijze

  1. Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes.
  2. Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  3. Verhit de olie in een bakpan.
  4. Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.
  5. Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  6. Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat
  7. Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.
  8. Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.

Serveertip:

  • Verdeel de tortilla in vier porties en serveer warm of koud naar wens.
  • Geef er een extra portie groenten of een rauwkostsalade bij.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.
 

Voedingswaarden

  per 100 g Per portie Eenheid
Energie 106 224 Kcal
Eiwitten 4,4 9,2 g
Koolhydraten 4,9 10 g
waarvan suikers 1,2 2,5 g
Vetten 7,5 16 g
waarvan verzadigd vet 1,6 3,4 g
Vezels 1,3 2,8 g
Zout 0,07 0,16 g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.