45 minuten 4 personen

Tortilla van witloof en aardappel

  • 4 stronken witloof (400 g)
  • 4 eieren
  • 4 gemiddelde aardappelen (200 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
Tortilla van witloof en aardappel

Bereidingswijze

  1. Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes.
  2. Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  3. Verhit de olie in een bakpan.
  4. Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.
  5. Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  6. Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat
  7. Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.
  8. Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.

Serveertip:

  • Verdeel de tortilla in vier porties en serveer warm of koud naar wens.
  • Geef er een extra portie groenten of een rauwkostsalade bij.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

  per 100 g Per portie Eenheid
Energie 106 224 Kcal
Eiwitten 4,4 9,2 g
Koolhydraten 4,9 10 g
waarvan suikers 1,2 2,5 g
Vetten 7,5 16 g
waarvan verzadigd vet 1,6 3,4 g
Vezels 1,3 2,8 g
Zout 0,07 0,16 g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Kabeljauw met aardappelkorst en prei
Recept

Kabeljauw met aardappelkorst en prei

Vandaag staat er vis op het menu. Inspiratie nodig? Kabeljauw met prei! Het recept vind je hier.

kalfslapje met couscous, brocolli en basilicum
Recept

Kalfslapje met couscous, broccoli en basilicum

Een evenwichtige en lekkere maaltijd met vlees en groenten. Het recept vind je hier.

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten
Recept

Kruidig chilistoofpotje met konijn en peulvruchten

Een evenwichtig en lekker stoofpotje met konijn en peulvruchten. Het recept vind je hier.