30 minuten 4 personen

Zeeduivel met knolselderpuree en linzen

  • 600 g gekookte aardappelen
  • 4  zeeduivelfilets (600 g)
  • 800 g knolselder
  • 150 g groene linzen
  • 16 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bieslook
  • Peper
Zeeduivel en knolselderpuree

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselder en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze gaar in 6 dl groentebouillon.
  2. Mix de knolselder met zijn kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie en wat peper.
  3. Spoel de linzen grondig in koud water.
  4. Versnipper de ui en stoof ze glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg de linzen bij de ui, giet er 10 dl groentebouillon bij. Laat ze langzaam, zonder deksel, garen.
  5. Ontvlies de zeeduivelfilets grondig (je kan dit ook aan je vishandelaar vragen). Stoom ze gaar. Kruid met peper.
  6. Smeer de knolselderpuree uit op het bord, schik de linzen met de zeeduivel erop. Werk af met versneden bieslook.
  7. Serveer met gestoomde natuuraardappelen.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.
 

Voedingswaarden

  Per 100g Per Portie Eenheid
Energie 34 279 kcal
Eiwitten 3,8 31,5 g
Vetten
waarvan verzadigde vetzuren
0,8
0,2
6,5
1,6
g
g
Koolhydraten
waarvan suikers
2,1
0,2
17,2
1,7
g
g
Vezels 1,5 12,2 g
Zout 0,68 5,55 g

Bron: www.internubel.be