15 minuten 4 personen

Appeldonuts

  • 2 appelen
  • 1/2 peer
  • handvol rode besjes
  • 2 el citroensap
  • 100 g yoghurt
  • 50 g aardbeien
  • 50 g bramen
  • 1 el amandelschilfers, geroosterd
  • 1 el pecannoten
Appeldonuts

Bereidingswijze

  1. Verwijder het klokhuis van de appelen met een appelboor en snijd in dikke schijven van 1 cm dik. Geen appelboor? Snijd de appelen dan eerst in schijven van 1 cm dik en verwijder daarna het klokhuis. Bedruppel met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  2. Snijd de peer in kleine blokjes.
  3. Plet de aardbeien met een vork en meng de mousse onder de helft van de yoghurt. Plet nu de bramen met een vork en meng dit onder de andere helft van de yoghurt.
  4. Verdeel de appel in 2 groepjes, besmeer de eerste groep met de aardbeienyoghurt.
    En werk af met blokjes peer en gehakte pecannoten. Besmeer de tweede groep met bramenyoghurt en werk af met de rode besjes en de geroosterde amandelschilfers.

In samenwerking met www.lekkervanbijons.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!