10 minuten 1 persoon

Klokbroodje

  • 1 grote bruine pistolet
  • 40 g tonijn
  • ½ gele paprika
  • 2 radijsjes
  • 1 koffielepel ongesuikerde yoghurt of plattekaas
  • 6 pijpjes bieslook
  • ½ citroen
  • peper
Klokbroodje

Bereidingswijze

  1. Snijd de pistolet in twee.
  2. Snijd 8 vierkantjes uit de paprika. Snijd 1 radijsje in twee.
  3. Meng de tonijn, 1 fijngesneden radijsje, de rest van de paprika (fijngesneden) en het bieslook. Hou 4 pijpjes bieslook apart.
  4. Meng de yoghurt, plattekaas of dressing en de peper onder het mengsel.
  5. Pers de citroen boven het mengsel uit, roer alles om en besmeer beide helften van de pistolet met het mengsel.
  6. Schik de vierkantjes paprika zodanig op het broodje dat ze verwijzen naar de cijfers 12, 3, 6 en 9 van een uurwerk.
  7. Plaats de halve radijs in het midden van de klok en maak met twee pijpjes bieslook de wijzers.

Wat kunnen kinderen zelf doen?

  • Vierkantjes uit de paprika snijden.
  • De yoghurt, plattekaas of dressing mengen met de peper
  • Het klok-broodje maken
     

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

96

106

kcal

Eiwitten

6,8

7,6

g

Vetten

1,2

1,4

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,3 0,4 g

Koolhydraten

13

15

g

waarvan suikers 1,3 1,5 g

Vezels

1,9

2,1

g

Zout

0,52

0,58

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Aperitiefhapjes

Op zoek naar licht en gezond aperitiefhapje? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren