25 minuten 4 personen

Tok tok wok

  • 350 g kippenfilet
  • 250 g volkorenrijst
  • 600 g gesneden prei
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 koffielepels kerriepoeder
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 2 koffielepels koffiemelk
  • peper
Tok tok wok

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de rijst gaar.
  2. Snijd de kippenfilets in dunne reepjes en bestrooi met kerriepoeder.
  3. Snijd de schoongemaakte champignons in dunne schijfjes, de paprika in stukjes en de prei in ringen van ongeveer 2 cm.
  4. Verhit de olie en roerbak de kippenreepjes lichtbruin. Bak champignons, paprika en prei ongeveer 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo’n 8 minuten afgedekt sudderen.
  5. Los het maïszetmeel op in de koffiemelk en bind hiermee het stoofvocht. Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee. Voeg peper toe naar smaak.

Kleine chefs kunnen

  • De groenten in stukjes snijden (+5 jaar)

Op zoek naar meer inspiratie?

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren