30 minuten 4 personen

Meergranenciabatta met hummus en krokante worteltjes

  • 1 meergranenciabatta brood
  • 400 g kikkererwten uit blik of 200 g gedroogde kikkererwten
  • 4 wortelen
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 1 dl water
  • sap van ½ citroen
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 eetlepel olijfolie
  • koriander om af te werken
  • peper
Meergranenciabatta met hummus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Kruid ze met peper, kurkuma en curry. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng het geheel. Leg de worteltjes op een bakplaat en bak ze krokant in de oven gedurende 20 minuten.
  3. Snijd ondertussen de ciabatta in dikke sneden.
  4. Doe de (uitgelekte) kikkererwten met de sesampasta, de look, de koriander en het water in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Voeg niet alle water in één keer toe zodat je kan zien dat het mengsel niet te lopend wordt. Breng op smaak met peper.
  5. Haal de wortelen uit de oven en plaats de ciabatta sneetjes enkele minuten onder de grill.
  6. Besmeer het brood met een flinke laag humus, schep de worteltjes er bovenop en werk af met koriander.
     

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

116

345

kcal

Eiwitten

5,0

15

g

Vetten

2,8

8,3

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,4 1,3 g

Koolhydraten

16

47

g

waarvan suikers 3,0 9,0 g

Vezels

3,9

12

g

Zout

0,31

0,92

g

Bron: www.internubel.be