Overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas behoren in onze westerse maatschappij tot de belangrijkste gezondheidsproblemen. In de meeste gevallen hangt het probleem van overgewicht en obesitas samen met leefstijlfactoren zoals ongezonde eetgewoonten, een sedentaire leefstijl en te weinig lichaamsbeweging. Wie met overgewicht kampt - ook al is het maar enkele kilo’s te veel - moet dit op een gezonde manier aanpakken. Focussen op leefstijlverandering levert niet alleen gewichtsverlies op maar ook gezondheidswinst.

Wat is overgewicht en obesitas?

Bij overgewicht of obesitas is er sprake van een overtollige hoeveelheid vetweefsel in het lichaam. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat betekent gezond afvallen?

Wie gezond wil afvallen, focust zich best op leefstijlverandering. Dit levert niet alleen gewichtsverlies op maar ook gezondheidswinst.

Hoe bereik en behoud je een gezond gewicht?

Een gezond gewicht bereiken en behouden betekent niet noodzakelijk minder eten. Vaak is het een kwestie van anders eten.

Je BMI berekenen en je middelomtrek meten

De BMI is wereldwijd de meest gebruikte indicator om overgewicht in kaart te brengen. Voor een globaler beeld van je gezondheidsrisico, bereken je best ook je middelomtrek