Lijnvriendelijke voeding - Tips en tricks voor een gezond gewicht

Te zwaar zijn is niet gezond. Wie kampt met overgewicht heeft op termijn meer kans op suikerziekte, hart- en vaatziekten en kanker. Zwaarlijvigheid kan bovendien vlot bewegen bemoeilijken. Een gezond gewicht nastreven is geen straf. Het is zorg dragen voor jezelf. Of je nu een aantal kilootjes te veel wil wegwerken of gezond op gewicht wil blijven, de basisregels zijn dezelfde. Ontdek ze in de folder.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • belangrijke regels voor een lijnvriendelijke voeding,
  • een calorieënteller om lijnvriendelijke alternatieven te ontdekken,
  • interessante tips & tricks,
  • enkele lekkere recepten.

Een gezonde eet- en leefstijl heeft een gunstige invloed op de gezondheid

Maar ook specifiek op je gewicht, de conditie van je hart- en bloedvaten en je botgezondheid. Tips & tricks voor een hartvriendelijke en botvriendelijke voeding vind je in de andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De belangrijkste aandachtspunten voor een lijnvriendelijke, hartvriendelijke en botvriendelijke voeding kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en misvattingen kunnen aan de hand van praktische info worden gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.

Op zoek naar informatie om misverstanden over gezond eten te counteren? Raadpleeg de reeks NICE-to-know-folders  met tips & tricks om stap voor stap gezonder te eten, om gezond te kiezen, om gezond te koken en om te leren dat gezond eten niet duur hoeft te zijn.