Botvriendelijke voeding - Tips en tricks voor gezonde botten

Je wil je graag goed voelen in je vel. Dat is evident. Maar het is minstens even belangrijk om stevig in je botten te zitten. Zorg voor je botten met enkele eenvoudige leefregels: eet gezond, zorg voor voldoende calcium en vitamine D, neem voldoende lichaamsbeweging en rook niet. Hoe je dit concreet doet, lees je in de folder.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • belangrijke regels voor een botvriendelijke voeding,
  • een calciumteller om te ontdekken hoe je je lichaam voldoende calcium gunt,
  • interessante tips & tricks,
  • enkele lekkere recepten.

Een gezonde eet- en leefstijl heeft een gunstige invloed op je gezondheid

Maar ook specifiek op je gewicht, de conditie van je hart- en bloedvaten en je botgezondheid. Tips & tricks voor een lijnvriendelijk en hartvriendelijke voeding vind je in de andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De belangrijkste aandachtspunten voor een lijnvriendelijke, hartvriendelijke en botvriendelijke voeding kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en misvattingen kunnen aan de hand van praktische info worden gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.

Op zoek naar informatie om misverstanden over gezond eten te counteren? Raadpleeg de reeks NICE-to-know-folders  met tips & tricks om stap voor stap gezonder te eten, om gezond te kiezen, om gezond te koken en om te leren dat gezond eten niet duur hoeft te zijn.