Hartvriendelijke voeding - Tips en tricks voor gezonde hart- en bloedvaten

Staat je bloeddruk te hoog, heb je te veel cholesterol of worstel je met overgewicht en/of diabetes type 2? Dan heb je een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dankzij een aangepaste eet- en leefstijl kunnen deze risicofactoren gunstig worden beïnvloed. Eet gezonder, beweeg meer, stop met roken en zorg voor een gezond gewicht. Hoe je dit concreet doet, lees je in de folder.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • beknopte tips voor een hartvriendelijke voeding,
  • hoe je slimmer hartvriendelijke alternatieven kan kiezen,
  • interessante tips & tricks,
  • enkele lekkere recepten.

Een gezonde eet- en leefstijl heeft een gunstige invloed op de gezondheid

Maar ook specifiek op je gewicht, de conditie van je hart- en bloedvaten en je botgezondheid. Tips & tricks voor een lijnvriendelijke en botvriendelijke voeding vind je in de andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De belangrijkste aandachtspunten voor een lijnvriendelijke, hartvriendelijke en botvriendelijke voeding kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en misvattingen kunnen aan de hand van praktische info worden gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.

Op zoek naar informatie om misverstanden over gezond eten te counteren? Raadpleeg de reeks NICE-to-know-folders  met tips & tricks om stap voor stap gezonder te eten, om gezond te kiezen, om gezond te koken en om te leren dat gezond eten niet duur hoeft te zijn.