Valkuilen

Een gezonde leefstijl? Dat is een fluitje van een cent! Of toch niet? Helaas is het niet zo eenvoudig. Heel wat factoren kunnen roet in het eten strooien. Hoe ga je met deze valkuilen om en hoe minimaliseer je hun impact op goede voornemens? Je bewust zijn van het bestaan van deze factoren is al een eerste stap. Om te voorkomen dat ze jouw gezonde leefstijl in de weg staan, moet je de situaties slim aanpakken. 

Veel gemaakte voedingsfouten

Prik jouw prioritaire werkpunten aan de hand van veelvoorkomende voedingsfouten.

Gezond op restaurant

Een etentje gepland met vrienden of familie? Wees alert voor de valkuilen bij uitgebreid tafelen en ontdek tips voor gezond eten op restaurant.

Gezond en veilig picknicken

Met deze gezonde picknicktips maak je het lekker, gezond en voorkom je onaangename verrassingen.

Gezond en veilig eten op vakantie

De huisarts of diëtist is voor veel reizigers in spe een belangrijk aanspreekpunt voor advies om gezond en veilig te eten op reis.

Dubbel feest met gezonde feestdagen

Feestdagen zijn gezellige momenten met familie, vrienden en lekker eten. Met deze tips hou je de feestdagen ook gezond.

Populaire diëten

Populaire diëten om af te vallen zijn geen wondermiddelen. Een gezond voedingspatroon dat je levenslang kan volhouden is de sleutel tot succes.

Sterk bewerkt voedsel: nood aan duidelijke definities

Duidelijke definities voor (sterk) bewerkt voedsel en een heldere communicatie zijn nodig om misverstanden en foute conclusies ter vermijden.

Moet je meer eten in de winter?

Tijdens de winter is het koud, guur en donker. Moet je meer eten om het warm te krijgen en te houden?

Gezond eten tijdens de ramadan

Tijdens de ramadan, de vastenperiode van de islam, wijkt het maaltijdpatroon af van de rest van het jaar. Hoe houden we het gezond?

Eten met warm weer

Wanneer het zomert en een hittegolf toeslaat, komen de volgende tips goed van pas.

Mindful eten: bewust eten

Eten zonder aandacht voor wat, hoeveel en waarom men eet, leidt meestal tot onevenwichtig en te veel eten. Mindful eten kan helpen om bewuster te eten.

Voeding voor gezonde tanden

Gezond eten is belangrijk, een goede tandhygiëne ook. Maar stemmen alle aanbevelingen voor een gezonde voeding en gezonde tanden overeen?

Gezond en budgetvriendelijk eten, zo doe je dat

De stijgende voedselprijzen hoeven geen reden te zijn om minder gezond te eten. Met deze tips lukt het om gezond te eten met minder budget.

Meer plantaardig eten gezond bekeken
Nutrinews

Meer plantaardig eten gezond bekeken

Meer plantaardig eten is goed voor mens en planeet. Maar wat betekent dat nu precies en waarop moeten we letten? Meer plantaardig eten in perspectief gezet.