Gezond koken & kopen

Gezond eten is een kwestie van gezond kiezen. Gezond kiezen doe je in de supermarkt. Je boodschappen plannen en een boodschappenlijstje maken helpen je alvast op weg naar gezonde voedselkeuzes. Met de juist ingrediënten kan je ook aan de slag in de keuken. Gezond koken betekent niet alleen kiezen voor de juiste ingrediënten maar voor de juiste hoeveelheden, verhoudingen en gezonde bereidingswijzen. Gezond koken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of ingewikkeld te zijn. Soms kan je met kleine ingrepen een gezondere maar even lekkere versie van je favoriete recept op tafel toveren. Zo eenvoudig kan gezond koken zijn!

Gezond kopen

Gezonde boodschappen

De stap in een gezonde leefstijl maak je door juiste keuzes in de supermarkt. Gezonde boodschappen doen is een goede gewoonte.

Gezonde boodschappenlijst

Een gezonde boodschappenlijst helpt je op weg naar gezonde voedselkeuzes in de supermarkt. Maar hoe maak je zo’n boodschappenlijst?

Gezond kiezen - Tips en tricks voor in de winkel
Gratis Materiaal

Gezond kiezen - Tips en tricks voor in de winkel

In het grootwarenhuis, bij de bakker of in het tankstation: overal en op elk moment van de dag kan je eten kopen.

Gezond eten hoeft niet duur te zijn - Budgetvriendelijke tips en tricks
Gratis Materiaal

Gezond eten hoeft niet duur te zijn - Budgetvriendelijke tips en tricks

Een veelgehoord excuus om niet gezond te eten is dat gezonde voeding duurder zou zijn. Onterecht.

Gezond koken

Gezond koken in 3 stappen

Gezond koken betekent kiezen in de eerste plaats kiezen voor de juiste ingrediënten en hoeveelheden. Daarnaast is de bereidingswijze belangrijk voor gezonde kookkunsten.

Gezond koken met de kids

Door kinderen bij het koken te betrekken, kun je ze heel wat bijleren. Kindvriendelijke recepten zijn recepten op kindermaat waardoor ze makkelijk in de keuken kunnen helpen.

Bereidingswijzen

De bereidingswijze heeft niet alleen invloed op het uitzicht en de smaak van het gerecht, maar ook op de voedingswaarden.

Gezond koken - Tips en tricks voor in de keuken
Gratis Materiaal

Gezond koken - Tips en tricks voor in de keuken

De bereidingswijze heeft niet alleen invloed op het uitzicht en de smaak van een gerecht, maar ook op de voedingswaarde en dus op de gezondheid.

Banner_Kruiden voor dummies_2016-02
Nutrinews

Kruiden voor dummies

Het gebruik van kruiden en specerijen is een eeuwenoud gebruik. Er worden medicinale effecten aan toegeschreven maar ze worden vooral gewaardeerd omwille van hun talrijke smaken, verfrissende kleuren en verfijnde geuren.

Recept_gezonder-maken
Nutrinews

Hoe maak je een recept gezonder

Veel recepten kan je gezonder maken door de ingrediënten, de hoeveelheden en de bereidingswijze aan te passen. Je vindt een overzicht van belangrijke aandachtspunten.

INFOGRAFIEK - Gezonde culinaire basisregels

Niet alleen wat je eet, maar ook hoeveel en hoe vaak je eet en hoe je het bereidt, bepaalt de totale voedingsinname. Enkele culinaire basisregels kunnen het verschil maken.

TOOL - Belgische klassiekers in een gezonder jasje

Met eenvoudige aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je onze Belgische klassiekers een gezonde twist zonder aan smaak in te boeten.