Gezond kiezen - Tips en tricks voor in de winkel

In het grootwarenhuis of in de kleinere buurtwinkel, bij de warme bakker om de hoek of in het tankstation langs de autosnelweg: overal en op zowat elk moment van de dag kan je eten kopen. Van uitgebreide boodschappen om je voorraden thuis aan te vullen tot een snel tussendoortje om een opkomende honger te stillen. Er is voor elk wat wils. De ruime beschikbaarheid van voedsel is een luxe en vergemakkelijkt ons leven op veel vlakken. Maar het kan ook zorgen voor keuzestress.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • veel voorkomende winkelfouten,
  • gezond kiezen: concreet,
  • interessante tips & tricks,
  • enkele lekkere recepten.

De folder als poster

Ontdek de poster achter de folder - zodra je de folder volledig openvouwt - en hang hem als reminder op een goed zichtbare plaats. Zo hou je de kernboodschappen van gezond kiezen in de schijnwerpers.

Over gezond eten doen veel misverstanden de ronde

Tips & tricks om stap voor stap gezonder te eten, om gezond te koken en om te leren dat gezond eten niet duur hoeft te zijn vind je in andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De verschillende knelpunten kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en verkeerde denkbeelden aan de hand van praktische info gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.