Gezond koken - Tips en tricks voor in de keuken

Je totale voedingsinname wordt bepaald door wat je eet, hoeveel je eet, hoe vaak je eet en hoe je het bereidt. Gezond koken begint al bij de aankoop van de juiste ingrediënten en hoeveelheden. Maar ook de manier van bereiden bepaalt mee hoeveel calorieën en voedingsstoffen je uiteindelijk binnenkrijgt. Een mager stukje vlees bakken in veel boter of een bloemkool overgaar koken, doe je beter niet. Gezond koken kan een groot verschil maken qua calorie-aanbreng en zorgt voor een optimaal behoud van essentiële voedingsstoffen én smaak.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • veel voorkomende keukenfouten,
  • gezond koken: concreet,
  • interessante tips & tricks,
  • enkele lekkere recepten.

De folder als poster

Ontdek de poster achter de folder - zodra je de folder volledig openvouwt - en hang hem als reminder op een goed zichtbare plaats. Zo hou je de kernboodschappen van gezond koken in de schijnwerpers.

Over gezond eten doen veel misverstanden de ronde

Tips en tricks om stap voor stap gezonder te eten, om gezond te kiezen en om te leren dat gezond eten niet duur hoeft te zijn vind je in andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De verschillende knelpunten kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en verkeerde denkbeelden aan de hand van praktische info gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.