Gezonder eten stap voor stap - Tips en tricks om vol te houden

Gezond eten kan ertoe bijdragen dat je langer fit en gezond blijft. Daar is iedereen het over eens.
Maar niemand is perfect. We betrappen onszelf allemaal wel eens op eetgewoonten die niet in overeenstemming zijn met de aanbevelingen. Zolang het maar af en toe is, geen probleem. Wordt het een gewoonte en sta je niet langer stil bij wat, hoeveel en hoe vaak je eet, dan is er veel meer aan de hand. In deze folder helpen we je op weg om je eetgewoonten gezonder te maken. Onthou alvast de volgende twee stelregels: vele kleintjes maken een groot en alle beetjes helpen.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • welke eetgewoonte wil jij veranderen,
  • wat kan bij jou beter: concreet,
  • interessante tips & tricks.
  • enkele lekkere recepten.

De folder als poster

Ontdek de poster achter de folder - zodra je de folder volledig openvouwt - en hang hem als reminder op een goed zichtbare plaats. Zo hou je de kernboodschappen van gezonder eten stap voor stap in de schijnwerpers.

Over gezond eten doen veel misverstanden de ronde

Tips en tricks om gezond te kiezen, gezond te koken en te leren dat gezond eten niet duur hoeft te zijn vind je in andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De verschillende knelpunten kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en verkeerde denkbeelden aan de hand van praktische info gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.