Gezond eten hoeft niet duur te zijn - Budgetvriendelijke tips en tricks

Er moet elke dag eten op tafel komen. En dat kost geld. Een veelgehoord excuus om niet gezond te eten is dat gezonde voeding duurder zou zijn. Onterecht, want gezond eten voor weinig geld? Ja, het kan. Met de nodige tips, tricks en basisvaardigheden kan iedereen gezond, lekker en betaalbaar eten. Wie te weinig aandacht besteedt aan zijn voeding, vervalt gemakkelijk in een eenzijdig voedingspatroon. Variatie is nochtans een belangrijk onderdeel van gezond eten. Meer productkennis zorgt voor meer gezonde variatie en kan ook budgettaire beperkingen compenseren.

Kort en bondig

Weinig leeszin of -tijd? Geen probleem, de folder is beknopt en ter zake:

  • wat je moet weten,
  • foute portemonnee-excuses,
  • gezond en budgetvriendelijk kiezen: concreet,
  • interessante tips & tricks,
  • enkele lekkere recepten.

De folder als poster

Ontdek de poster achter de folder - zodra je de folder volledig openvouwt - en hang hem als reminder op een goed zichtbare plaats. Zo hou je de kernboodschappen van gezond eten voor weinig geld in de schijnwerpers.

Over gezond eten doen veel misverstanden de ronde

Tips & tricks om stap voor stap gezonder te eten, om gezond te kiezen en om gezond te koken vind je in andere folders binnen deze reeks.

Ideaal voor gezondheidswerkers om cliënten/patiënten te sensibiliseren voor een gezonde eet- en leefstijl. De verschillende knelpunten kunnen tijdens een consultatie worden aangekaart en verkeerde denkbeelden aan de hand van praktische info gecorrigeerd.

Andere NICE-to-know-folders

Op zoek naar meer leeftijdsgebonden voedingsinformatie? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor kinderen, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers.

Op zoek naar voedingsinformatie over de verschillende maaltijdmomenten? Raadpleeg dan de reeks NICE-to-know-folders met tips & tricks voor het ontbijt, een gezonde lunch of tweede broodmaaltijd, de warme maaltijd en tussendoortjes.