Gezond eten

Gezond eten betekent zorgen dragen voor je lichaam. Een gezond en evenwichtig voedingspatroon voorkomt voedingstekorten en biedt preventie tegen welvaartsziekten. Maar wat houdt gezond eten precies in? Gezonde en bewuste keuzes maken zijn al een goede start. Maar gezonde voeding betekent ook oog hebben voor individuele noden tijdens de verschillende levensfases of bij ziekte of voedselintolerantie. Basisprincipes van gezonde voeding implementeren in jouw persoonlijke situatie, rekening houdend met jouw specifieke noden, dat is gezond eten!

Voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek is een goede leidraad om gezond te eten. Gezond eten draagt bij tot een goede gezondheid.

Gezond koken & kopen

Met een gezond boodschappenlijstje haal je de juiste ingrediënten in huis om gezond te koken. Ontdek nog meer tips voor gezond koken.

Gezonde maaltijden

Gezonde maaltijden voorzien je lichaam van essentiële voedingsstoffen. Zo stel je een gezond ontbijt, lunch en warme maaltijd samen!

Porties en hoeveelheden

Naast rekening houden met wat we eten, is ook hoeveel we eten van belang. Lees hoe gezonde porties kunnen bijdragen tot een goede gezondheid. 

Het etiket

De gegevens op het etiket laten je toe om verschillende producten met elkaar te vergelijken en kunnen je helpen om gezonder te kiezen.

Valkuilen

Op restaurant gaan, een feestje met vrienden en wonderdiëten strooien soms roet in het (gezond) eten. Lees hier hoe je deze valkuilen aanpakt!