Aardappel

De aardappel is een vaste waarde in onze keuken. Wetenschappelijke bevindingen steunen deze voedingsgewoonte zoals blijkt uit de prominente plaats die aardappelen krijgen in het voedingsvoorlichtingsmodel, de voedingsdriehoek.

Aardappelen dragen niet alleen bij tot een goede gezondheid. Ze bieden ook op culinair vlak tal van mogelijkheden. Het zoveelste bewijs dat gezond en lekker perfect kunnen samengaan.

De voedingswaarde van een aardappel

De aardappel is een voedzaam voedingsmiddel want het biedt heel wat nuttige voedingsstoffen. Ontdek hier de voedingswaarde van de aardappel.

Is de aardappel gezond?

De laatste jaren ligt de aardappel regelmatig onder vuur. Onterecht, want de aardappel past prima in een gezonde voeding. Tijd voor klare taal.

Aardappelen, pasta of rijst?

De aardappel past in een gezonde voeding. Maar wat is nu de aanbevolen hoeveelheid aardappelen?

Aardappelen bewaren, hoe doe je dat?

De voedingstoffen in aardappelen zijn gevoelig voor warmte, lucht, licht en water. Bewaar aardappel daarom op een donkere, droge en goed verluchte plaats.

Aardappelen klaarmaken doe je zo!

Aardappelen kan je op ontelbare wijzen klaarmaken. Van gekookt tot gepoft of liever van puree tot krokant in de oven?

Meer weten over andere voedingsmiddelen?

Eieren

Een eitje past in een gezonde voeding. Eieren bieden een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen voor weinig geld.

Lees meer

Smeer- en bereidingsvetten

Het wordt steeds moeilijker te kiezen uit het grote assortiment smeer- en bereidingsvetten. Hier kom je meer te weten over boter, plantaardige olie, margarine en minarine.

Lees meer

Brood

Brood is al eeuwenlang een van onze basisvoedingsmiddelen. Als gezonde energieleverancier draagt het bij tot een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Lees meer

Melkproducten

Melkproducten bieden voordelen voor jong en oud. Melk, yoghurt en kaas hebben een unieke voedingswaarde en zijn veelzijdig.

Lees meer