De aardappel

De aardappel is een vaste waarde in onze keuken en krijgt een prominente plaats in het voedingsvoorlichtingsmodel, de voedingsdriehoek. Aardappelen dragen niet alleen bij tot een gezonde voeding. Ze bieden ook op culinair vlak tal van mogelijkheden. Het zoveelste bewijs dat gezond en lekker perfect kunnen samengaan.

De voedingswaarde van een aardappel

De aardappel is een voedzaam voedingsmiddel want het biedt heel wat nuttige voedingsstoffen. Ontdek hier de voedingswaarde van de aardappel.

Hoeveel aardappelen per persoon?

Een portie gekookte aardappelen past prima in een evenwichtige voeding. Zorg ervoor dat je daarnaast ook dagelijks minstens 125 g volle granen op het menu zet.

Is de aardappel gezond?

De laatste jaren ligt de aardappel regelmatig onder vuur. Onterecht, want de aardappel past prima in een gezonde voeding. Tijd voor klare taal.

Aardappelen, pasta of rijst?

Gerechten met pasta en rijst zijn niet zonder meer gezonder dan gerechten met gekookte aardappelen. Lees hier het verschil tussen aardappelen, pasta en rijst.

Aardappelen bewaren, hoe doe je dat?

De voedingstoffen in aardappelen zijn gevoelig voor warmte, lucht, licht en water. Bewaar aardappel daarom op een donkere, droge en goed verluchte plaats.

Aardappelen klaarmaken doe je zo!

Aardappelen kan je op ontelbare wijzen klaarmaken. Van gekookt tot gepoft of liever van puree tot krokant in de oven?