Ziekte & intolerantie

Wanneer gezonde voeding alleen niet volstaat om het lichaam optimaal te voorzien in voedingsstoffen, is aangepast voedingsadvies noodzakelijk. Een erkende diëtist kan je voedingsadvies op maat geven. Dit advies kan zeer uiteenlopend zijn gaande van de preventie van chronische ziekten zoals diabetes type II, overgewicht/obesitas, hart- en vaatziekten, osteoporose tot specifieke eliminatiediëten bij voedselallergie- en intolerantie.

Overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas hangen nauw samen met ongezonde eetgewoonten en weinig beweging. Lees meer over de preventie en aanpak van overgewicht.

Diabetes

Diabetes is een groeiend gezondheidsprobleem. De behandeling beoogt een goed geregelde glycemie en de preventie van complicaties op lange termijn.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten behoren tot de top 3 van voornaamste doodsoorzaken. Gezond eten is belangrijk om hart- en vaatziekten te verminderen.

Gezonde leefstijl ter preventie van kanker

De kracht van goede voeding ligt in het feit dat zij op lange termijn bijzonder effectief kunnen zijn in de preventie van kanker en andere chronische ziekten.

Voedselallergie en -intolerantie

Een voedselallergie is maar één vorm van voedselovergevoeligheid. Andere vormen zijn pseudo-allergieën en voedselintoleranties. Ontdek de verschillen hier.