Voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek wil een antwoord bieden op de nood aan juiste en toegankelijke informatie over gezonde voeding. Er circuleert veel tegenstrijdige informatie over gezond eten en drinken en de verwarring is soms groot.

Plantaardige producten vormen de basis en worden in mindere mate aangevuld met producten van dierlijke oorsprong. Samen vormen ze een gezond voedingspatroon.

De voedingsdriehoek wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten.

De voedingsdriehoek nader bekeken

De voedingsdriehoek is het Vlaamse voedingsvoorlichtingsmodel dat zich rechtstreeks richt tot een breed publiek. Hoe moeten we hem lezen?

Hoe kwam de voedingsdriehoek tot stand?

De voedingsdriehoek is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Meer plantaardig eten: hoe doe je dat?

Meer plantaardig eten, hoe doe je dat eigenlijk? We vertalen deze boodschap met praktische tips. Lees het concreet advies hier.

Nieuwe voedingsdriehoek voor het brede publiek
Nutrinews

Nieuwe voedingsdriehoek voor het brede publiek

Het nieuwe model wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten...

Gezonder eten met de nieuwe voedingsdriehoek
Nutrinews

Gezonder eten met de nieuwe voedingsdriehoek

Een nieuw voedingsmodel ontwikkelen is een zaak. Het ook in de praktijk doen brengen een andere...

INFOGRAFIEK - De voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek in beeld en hoe je hem moet lezen.