10 minuten 2 personen

Italiaanse boterham

  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 theelepel vetstof
  • 4 schijfjes mozzarella
  • 1 handvol basilicumblaadjes gesnipperd
  • gemalen paprikapoeder
Italiaanse boterham

Bereidingswijze

  1. Fruit de paprikareepjes in wat vetstof.
  2. Beleg de sneden brood met de tomatenschijfjes en de paprikareepjes. Leg er telkens ½ sneetje kaas bovenop.
  3. Kruid en zet ze kort onder de warme grill tot de kaas gesmolten is.
  4. Versier met de basilicumsnippers.

Tip: Met andere groenten en kruiden maak je telkens een ander kleurrijk pizzabroodje.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

114

310

kcal

Eiwitten

5,5

15

g

Vetten

6,4

17

g

waarvan verzadigde vetzuren

3,6

9,7

g

Koolhydraten

7,5

20

g

waarvan suikers

2,7

7,3

g

Vezels

1,8

4,9

g

Zout

0,27

0,74

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Lauwe scampi's met basilicum
Recept

Lauwe scampi's met ei en basilicum

Een lekkere lunch met lauwe scampi’s, ei en basilicum. Het recept vind je hier.

Meergranenciabatta met hummus
Recept

Meergranenciabatta met hummus en krokante worteltjes

Een lekkere lunch van ciabatta met hummus en krokante worteltjes. Het recept vind je hier.

Pistolet gezond rosbief
Recept

Pistolet gezond rosbief

Inspiratie voor lekkere lunch: een knapperige pistolet met rosbief en rauwkost. Het recept vind je hier.