15 minuten 4 personen

Lauwe scampi's met ei en basilicum

  • 4 eieren
  • 350 g gepelde scampi’s
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 200 g ijsbergsla
  • 4 sneden volkoren brood

Voor de mayonaise (1 pot)

  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 1,5 dl olie
  • citroensap
  • enkele blaadjes fijngesnipperde basilicum
  • peper van de molen
Lauwe scampi's met basilicum

Bereidingswijze

  1. Kook 3 eieren 8 minuten en prak ze fijn.
  2. Breng 1 liter water met 1 laurierblad, een takje tijm en peper aan de kook. Voeg de gepelde scampi’s toe en laat ze opkoken. Neem de scampi’s van het vuur en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  3. Meng 1 eidooier met een koffielepel zachte mosterd, voeg beetje bij beetje olie toe. Breng ten slotte op smaak met citroensap, peper en fijngesnipperde basilicum.
  4. Schik de lauwe scampi’s op een bedje ijsbergsla, werk af met een lepeltje basilicummayonaise en bestrooi met de eikruimels.
  5. Serveren met volkorenbrood.

Tip: Leng de basilicummayonaise aan met magere yoghurt voor een lichter en meer verfrissend effect. In plaats van ijsbergsla kan je ook andere sla naar keuze of gemengde sla nemen.
 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

169

389

kcal

Eiwitten

13

29

g

Vetten

11

25

g

waarvan verzadigde vetzuren 1,7 3,9 g

Koolhydraten

5,6

13

g

waarvan suikers 0,3 0,8 g

Vezels

1,2

2,8

g

Zout

0,89

2,0

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Lauwe scampi's met basilicum
Recept

Lauwe scampi's met ei en basilicum

Een lekkere lunch met lauwe scampi’s, ei en basilicum. Het recept vind je hier.

Meergranenciabatta met hummus
Recept

Meergranenciabatta met hummus en krokante worteltjes

Een lekkere lunch van ciabatta met hummus en krokante worteltjes. Het recept vind je hier.

Pistolet gezond rosbief
Recept

Pistolet gezond rosbief

Inspiratie voor lekkere lunch: een knapperige pistolet met rosbief en rauwkost. Het recept vind je hier.