20 minuten 4 personen

Pitabroodje met lamsgehakt en zure room

  • 4 bruine pitabroodjes
  • 2 tomaten
  • 75 g versnipperde witte kool
  • 75 g versnipperde rode kool
  • 100 g ijsbergsla
  • 1 lente-uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie of bereidingsvet
  • 200 g lamsgehakt
  • een snuifje kaneel
  • 1/2 koffielepel gemalen komijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels ongesuikerde yoghurt
  • 2 eetlepels zure room
  • chili- of paprikapoeder
  • peper
Pitabroodje met lamsgehakt en zure room

Bereidingswijze

  1. Maak het lente-uitje schoon en snij het in dunne ringetjes. Hak de knoflook fijn en snij de tomaten in stukjes. 
  2. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie of het bereidingsvet in een braadpan met antiaanbaklaag en voeg het gehakt, de knoflook, kaneel, komijn en peper toe. 
  4. Doe de witte en rode kool in een mengkom en voeg de yoghurt toe. Meng het geheel en breng op smaak met peper.
  5. Bak het gehakt in ongeveer 4 minuten gaar, terwijl je het geregeld omschept. Voeg er nog even de ui en tomaat aan toe. 
  6. Snij de broodjes aan één kant open en vul met het gehakt, de koolsla, tomaten en lente-uitjes. Leg ze op een mooi bord, versier met de zure room en strooi er wat chili- of paprikapoeder over.

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

113

431

kcal

Eiwitten

4,6

17

g

Vetten

5,3

20

g

waarvan verzadigde vetzuren

2,4

9,0

g

Koolhydraten

11

43

g

waarvan suikers

2,1

7,9

g

Vezels

1,4

5,5

g

Zout

0,79

3,0

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.