20 minuten 2 personen

Roerei met groenten

  • 2 sneden volkoren brood
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 300 g andere groenten naar keuze (bv tomaat, courgette, paprika)
  • Gemengde sla
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • peper
Roerei met groenten

Bereidingswijze

  1. Was de courgette (of de andere groenten), maak ze schoon en snijd in reepjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. 
  2. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak daarin, al omscheppend, de groenten met ui en knoflook knapperig. Was intussen het bieslook en hak het fijn. 
  3. Klop de eieren met de melk, peper en de helft van het bieslook los. Giet dit mengsel over de groenten en laat het eimengsel stollen op een laag vuur. Tussendoor eventueel zachtjes roeren. 
  4. Strooi vlak voor het opdienen de rest van het bieslook over het gerecht.
  5. Serveer met gemengde sla en geroosterd bruin brood.
     

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

73

349

kcal

Eiwitten

3,8

18

g

Vetten

4,0

19

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,8 4,0 g

Koolhydraten

4,3

20

g

waarvan suikers 1,6 7,8 g

Vezels

1,5

7,1

g

Zout

0,13

0,64

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Lauwe scampi's met basilicum
Recept

Lauwe scampi's met ei en basilicum

Een lekkere lunch met lauwe scampi’s, ei en basilicum. Het recept vind je hier.

Meergranenciabatta met hummus
Recept

Meergranenciabatta met hummus en krokante worteltjes

Een lekkere lunch van ciabatta met hummus en krokante worteltjes. Het recept vind je hier.

Pistolet gezond rosbief
Recept

Pistolet gezond rosbief

Inspiratie voor lekkere lunch: een knapperige pistolet met rosbief en rauwkost. Het recept vind je hier.