20 minuten 1 persoon

Toast met broccoli en kaas

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • enkele roosjes broccoli
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 2 eetlepels gemalen lightkaas
  • nootmuskaat
  • peper
Toast met broccoli en kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoliroosjes beetgaar.
  2. Los de bloem op in een deeltje van de halfvolle melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Voeg al roerend de opgeloste bloem toe en laat de saus even doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  3. Toast het brood. Leg de broccoli op de toast. Giet de saus erover en strooi de kaas er op.
  4. Plaats even onder de grill.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

123

380

kcal

Eiwitten

8,1

25

g

Vetten

2,4

7,4

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,4

1,3

g

Koolhydraten

16

49

g

waarvan suikers

2,6

8,1

g

Vezels

2,5

7,7

g

Zout

0,30

0,94

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Lauwe scampi's met basilicum
Recept

Lauwe scampi's met ei en basilicum

Een lekkere lunch met lauwe scampi’s, ei en basilicum. Het recept vind je hier.

Meergranenciabatta met hummus
Recept

Meergranenciabatta met hummus en krokante worteltjes

Een lekkere lunch van ciabatta met hummus en krokante worteltjes. Het recept vind je hier.

Pistolet gezond rosbief
Recept

Pistolet gezond rosbief

Inspiratie voor lekkere lunch: een knapperige pistolet met rosbief en rauwkost. Het recept vind je hier.