20 minuten 1 persoon

Toast met broccoli en kaas

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • enkele roosjes broccoli
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 2 eetlepels gemalen lightkaas
  • nootmuskaat
  • peper
Toast met broccoli en kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoliroosjes beetgaar.
  2. Los de bloem op in een deeltje van de halfvolle melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Voeg al roerend de opgeloste bloem toe en laat de saus even doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  3. Toast het brood. Leg de broccoli op de toast. Giet de saus erover en strooi de kaas er op.
  4. Plaats even onder de grill.

In samenwerking met Lekker van bij Ons

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per portie

Eenheid

Energie

123

380

kcal

Eiwitten

8,1

25

g

Vetten

2,4

7,4

g

waarvan verzadigde vetzuren

0,4

1,3

g

Koolhydraten

16

49

g

waarvan suikers

2,6

8,1

g

Vezels

2,5

7,7

g

Zout

0,30

0,94

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde tussendoortjes recepten

Op zoek naar gezonde snacks? Hier vind je allerhande snelle en eenvoudige recepten die gezond én lekker combineren!

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!