5 minuten 1 persoon

Boterham met plattekaas en banaan

  • 2 sneden volkoren brood
  • 3 eetlepels magere platte kaas
  • ½ banaan
  • handvol bosbessen of ander zacht fruit van het seizoen
Boterham banaan plattekaas

Bereidingswijze

  1. Plet de halve banaan met een vork en meng onder de plattekaas.
  2. Besmeer er een sneetje brood mee en werk af met de bosbessen of ander fruit.
  3. Dek toe met het tweede sneetje brood.
     

Tip: je kan ook de boterhammen eerst besmeren met de platte kaas en vervolgens de banaan in schijfjes erop leggen.

Ter variatie: je kan ook kiezen voor cottage cheese in plaats van platte kaas. Kies ook eens voor schijfjes peer of pruimen ter variatie.

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

113

267

kcal

Eiwitten

6,1

13

g

Vetten

0,5

1,2

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,5 0,4 g

Koolhydraten

19

42

g

waarvan suikers 7,2 16 g

Vezels

2,9

6,4

g

Zout

0

0

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!