15 minuten 1 persoon

Havermoutpap met fruit

  • 45 g havermout
  • 375 ml halfvolle melk
  • 1 stuk fruit naar keuze bv banaan
  • eventueel kaneel
Havermoutpap

Bereidingswijze

  1. Zet de melk in een steelpan op het vuur. Zodra de melk begint te koken voeg je de havermout toe. Roer gedurende ongeveer 60 seconden op een zacht vuurtje.
  2. Haal de steelpan van het vuur en laat het geheel nog zo’n 5 minuten staan.
  3. Serveer met stukjes banaan en voor de liefhebbers een snuifje kaneel.
     

Tip: Ook lekker met ander fruit of voeg enkele noten toe voor extra bite.
 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

136

300

kcal

Eiwitten

4,4

9,0

g

Vetten

1,8

3,8

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,5 1,0 g

Koolhydraten

25

54

g

waarvan suikers 11 24 g

Vezels

3,1

6,7

g

Zout

0,02

0,05

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Boterham banaan plattekaas
Recept

Boterham met plattekaas en banaan

Start je dag met dit heerlijk ontbijt van boterham met banaan en plattekaas. Het recept vind je hier.

Havermoutpap
Recept

Havermoutpap met fruit

Eén van de vele variaties die je kan doen met havervlokken: havermoutpap met fruit. Het recept vind je hier.

Kwarkpannenkoeken
Recept

Kwarkpannenkoeken

Verrassende pannenkoekjes met kwark en fruit. Heerlijk om de dag mee te starten. Het recept vind je hier.