15 minuten 1 persoon

Havermoutpap met fruit

  • 45 g havermout
  • 375 ml halfvolle melk
  • 1 stuk fruit naar keuze bv banaan
  • eventueel kaneel
Havermoutpap

Bereidingswijze

  1. Zet de melk in een steelpan op het vuur. Zodra de melk begint te koken voeg je de havermout toe. Roer gedurende ongeveer 60 seconden op een zacht vuurtje.
  2. Haal de steelpan van het vuur en laat het geheel nog zo’n 5 minuten staan.
  3. Serveer met stukjes banaan en voor de liefhebbers een snuifje kaneel.
     

Tip: Ook lekker met ander fruit of voeg enkele noten toe voor extra bite.
 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

136

300

kcal

Eiwitten

4,4

9,0

g

Vetten

1,8

3,8

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,5 1,0 g

Koolhydraten

25

54

g

waarvan suikers 11 24 g

Vezels

3,1

6,7

g

Zout

0,02

0,05

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

 

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!