15 minuten 2 personen

Kwarkpannenkoeken

  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 150 g magere plattekaas
  • 2 eieren
  • 2 stukken seizoensfruit naar keuze
  • 1 eetlepel vetstof
Kwarkpannenkoeken

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren samen met de platte kaas in een kom tot een luchtig mengsel.
  2. Voeg de bloem toe en klop het mengsel verder op. Voeg een snufje zout toe.
  3. Was het fruit en snij eventueel in stukjes.
  4. Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes. Je kan er ongeveer 8 stuks uit halen.
  5. Leg ze op een bord en serveer met vers fruit. Je kan de pannenkoekjes ook serveren met yoghurt.

Tip: Je kan de witte bloem ook vervangen door vezelrijker alternatief zoals havermout.
 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

118

341

kcal

Eiwitten

5,5

16

g

Vetten

4,5

13

g

waarvan verzadigde vetzuren 1,7 4,9 g

Koolhydraten

13

40

g

waarvan suikers 5,6 16 g

Vezels

1,2

1,8

g

Zout

0,28

0,82

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde start van de dag met een gezond én lekker ontbijt. Inspiratie voor gezond ontbijt recepten vind je hier!

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!