15 minuten 2 personen

Kwarkpannenkoeken

  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 150 g magere plattekaas
  • 2 eieren
  • 2 stukken seizoensfruit naar keuze
  • 1 eetlepel vetstof
Kwarkpannenkoeken

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren samen met de platte kaas in een kom tot een luchtig mengsel.
  2. Voeg de bloem toe en klop het mengsel verder op. Voeg een snufje zout toe.
  3. Was het fruit en snij eventueel in stukjes.
  4. Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes. Je kan er ongeveer 8 stuks uit halen.
  5. Leg ze op een bord en serveer met vers fruit. Je kan de pannenkoekjes ook serveren met yoghurt.

Tip: Je kan de witte bloem ook vervangen door vezelrijker alternatief zoals havermout.

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

118

341

kcal

Eiwitten

5,5

16

g

Vetten

4,5

13

g

waarvan verzadigde vetzuren 1,7 4,9 g

Koolhydraten

13

40

g

waarvan suikers 5,6 16 g

Vezels

1,2

1,8

g

Zout

0,28

0,82

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Boterham banaan plattekaas
Recept

Boterham met plattekaas en banaan

Start je dag met dit heerlijk ontbijt van boterham met banaan en plattekaas. Het recept vind je hier.

Havermoutpap
Recept

Havermoutpap met fruit

Eén van de vele variaties die je kan doen met havervlokken: havermoutpap met fruit. Het recept vind je hier.

Kwarkpannenkoeken
Recept

Kwarkpannenkoeken

Verrassende pannenkoekjes met kwark en fruit. Heerlijk om de dag mee te starten. Het recept vind je hier.