45 minuten 4 personen

Fishburger met gegrilde groenten

  • 4 bruine pistolets
  • 4 fishburgers: 500 g witte vis, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte bieslook, 2 el paneermeel, 2 el bloem
  • gegrilde groenten: 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode puntpaprika, knoflookpoeder, zonnebloemolie, peper
  • 1 komkommer
  • spitskool: 100 g geraspte spitskool, 1 el geraspte gember, 1 el honing, 1 el sesamolie, 1 tl zonnebloemolie, 1 el azijn
Fishburger met gegrilde groenten

Zo maak je het

Voor de fishburgers:

  1. Snijd de vis in stukken, kieper ze in een blender en mix ze grof.
  2. Meng er de verse kruiden en paneermeel onder en kruid met peper.
  3. Vorm met je handen 4 burgers, flip ze door de bloem en zet in de koelkast.

Voor de spitskool:

  1. Meng alle ingrediënten onder de spitskool. Laat alle smaken even intrekken.

Voor de gegrilde groenten:

  1. Snijd de aubergine, courgette en puntpaprika in plakjes.
  2. Bestrijk ze met zonnebloemolie en pimp met peper en knoflookpoeder.
  3. Gril ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan of onder de ovengrill.

Snijd de komkommer met een dunschiller (tot aan de zaadlijst) in lange plakjes. Bak de fishburgers in een scheutje olie goudbruin en gaar. Snijd de broodjes open en flans er de spitskool, de komkommerplakjes, een fishburger en de gegrilde groenten tussen. Ready to serve and chill!

In samenwerking met www.lekkervanbijons.be

‘DIY’ streetfood festival

  • Nodig vrienden en familie (online) uit voor het evenement.
  • Richt een foodtruck of foodbar in (check Pinterest voor leuke ideetjes).
  • Zet leuke kommetjes, borden, plankjes, glazen en bestek klaar.
  • Maak het gezellig: een lampenslinger, (wereld)muziek, kaarsjes, enz.
  • Maak behalve deze ‘grill & chill’-burger nog andere streetfood-recepten, bv. Mexicaanse tortilla’s, (zoete) aardappelwedges, Boa Buns, American sandwiches, gepimpte hotdogs... Mmmm :-)
  • Waarop letten: denk op voorhand goed na over de porties (niet te veel), de kostprijs én de workload (want alle recepten worden zelf gemaakt).

 

Variëren kan, mag, moet. Probeer deze fishburger ook eens met …

andere groenten van het seizoen, bv. rode kool in plaats van spitskool, geroosterde pompoen in plaats van gegrilde aubergine, blokjes tomaat in plaats van komkommer, enz.

zonder vis, maar met een spiegelei of een zelfgemaakte burger op basis van peulvruchten

zoveel mogelijk ingrediënten van bij de ‘lokale’ boer.

Op zoek naar meer inspiratie?

Grillen en chillen: recepten voor jongeren

Wat je zelf maakt, smaakt dubbel zo lekker. Tijd om dus eens vaker zelf in de keuken te duiken.

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!