45 minuten 4 personen

Fishburger met gegrilde groenten

  • 4 bruine pistolets
  • 4 fishburgers: 500 g witte vis, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte bieslook, 2 el paneermeel, 2 el bloem
  • gegrilde groenten: 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode puntpaprika, knoflookpoeder, zonnebloemolie, peper
  • 1 komkommer
  • spitskool: 100 g geraspte spitskool, 1 el geraspte gember, 1 el honing, 1 el sesamolie, 1 tl zonnebloemolie, 1 el azijn
Fishburger met gegrilde groenten

Zo maak je het

Voor de fishburgers:

  1. Snijd de vis in stukken, kieper ze in een blender en mix ze grof.
  2. Meng er de verse kruiden en paneermeel onder en kruid met peper.
  3. Vorm met je handen 4 burgers, flip ze door de bloem en zet in de koelkast.

Voor de spitskool:

  1. Meng alle ingrediënten onder de spitskool. Laat alle smaken even intrekken.

Voor de gegrilde groenten:

  1. Snijd de aubergine, courgette en puntpaprika in plakjes.
  2. Bestrijk ze met zonnebloemolie en pimp met peper en knoflookpoeder.
  3. Gril ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan of onder de ovengrill.

Snijd de komkommer met een dunschiller (tot aan de zaadlijst) in lange plakjes. Bak de fishburgers in een scheutje olie goudbruin en gaar. Snijd de broodjes open en flans er de spitskool, de komkommerplakjes, een fishburger en de gegrilde groenten tussen. Ready to serve and chill!