45 minuten 8 muffins

Fluweelzachte havermoutmuffins

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml melk
  • 100 g havervlokken
  • 50 g amandelmeel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels muesli
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel speculaaskruiden 
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
Fluweelzachte havermoutmuffins

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de havervlokken samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg het bakpoeder, de speculaaskruiden, de kaneel en een snuifje zout toe. Roer om.
  3. Klop de yoghurt samen met melk, honing en eieren. Meng het geheel tot een luchtig gladde mix en meng deze onder het meel.
  4. Schil en snijd de appels in blokjes. Roer onder het beslag. Voeg de rozijnen en 3 eetlepels muesli toe en meng alle ingrediënten een laatste keer.
  5. Schenk het beslag in een muffin-bakvorm en strooi 1 eetlepel muesli over de vormpjes.
  6. Bak 25-30 minuten in de oven.